Terug

Afslanken door elektrostimulatie

Elektrostimulatie, ook wel Body firming genoemd, is ontwikkeld in de medische wereld voor pati├źnten die spiertraining nodig hebben. Daar ontdekte men de afslankende werking en is de techniek doorontwikkeld om mensen te helpen met afslanken.

Elektroden worden op de spieren aangebracht en het apparaat laat de spieren samentrekken. Het gevolg is dat de spieren worden versterkt en getraind. Naast spieropbouw wordt tevens de verbranding, tot wel 1000 kcal, op gang gebracht. Het intensief sporten wordt als het ware nagebootst met het apparaat. Zowel doordat de verbranding op gang wordt gebracht als ook door de opbouw van een grotere spiermassa, wat ook een positieve invloed op de verbranding heeft, ontstaat een afslankend effect. Calorie├źn en vet wordt verbrand. Gevolg is het verliezen van centimeters.

Naast de figuurcorrigerende werking kan het apparaat uitstekend dienen als ondersteuning om (veel) gewicht te verliezen. Immers om (veel) gewicht te verliezen dient u niet alleen op uw calorie inname te letten, maar ook te bewegen. Een behandeling aan het apparaat (17-23 minuten) staat gelijk aan twee uur intensieve sportbeoefening, echter zonder inspanning. Als u niet mag sporten, weinig tijd heeft of het gewoonweg niet leuk vindt, dan is dit de perfecte ondersteuning in uw proces om af te vallen of spieren te versterken.

Met 1 kuur van 10 behandelingen kunt u gemiddeld 10 centimeter in omvang verminderen oftewel 1 tot 2 kledingmaten kleiner krijgen. Dus ook als u geen gewicht wilt verliezen maar wel net dat beetje slanker wilt zijn.

De eerste kuur bestaat uit 10 behandelingen binnen 1 maand met een frequentie van 2 tot 3 keer per week. Vervolgens kunt u een vervolgkuur ondergaan waarbij de 10 behandelingen 1 keer per week of om de week plaatsvinden.

Is het eng en doet het zeer?

Bij het woord elektroden kan ik me voorstellen dat dat spannend klinkt. En natuurlijk is het spannend als u nog nooit een elektrostimulatie heeft ondergaan. Het is echter volledig pijnloos en het enige dat u voelt zijn tintelingen en de samentrekking van uw spieren.

Voordelen:
- Vermindering lichaamsomvang in centimeters zonder sporten
- Spierversteviging / spieropbouw; ook na een zwangerschap
- Afslanken voor het behandelen van overgewicht
- Meetbaar resultaatVergelijkbaar met intensief sporten
- Vermindering van vet en vetophopingen door verbranding van vetten
- Zeer plaatselijke behandeling mogelijk
- Verlaagt het risico tot overbelasting of vermoeidheid
- Een op een behandeling; volledige privacy