Terug

Stabiele Medische cavitatie

Contourverbetering met blijvende resultaten

Centimeters in omvang verliezen door hoge frequentie ultrasoon cavitatie gecombineerd met 6 mhz RF golven, oftewel medische cavitatie. De methode is wetenschappelijk bewezen en u raakt tot een halve liter vet voorgoed kwijt. Het verzacht het harde vetweefsel en breekt de vetcel membranen. De losse vetcellen worden vervolgens geabsorbeerd en gemetaboliseerd uit het menselijk lichaam door het lymfestelsel. Medische cavitatie is body contouring, de oplossing voor hardnekkige vetophopingen op de probleemzones. Het is geschikt voor de laatste puntjes op de i en niet geschikt voor mensen met overgewicht. Deze raden wij aan om eerst een afslankkuur te volgen.

Welke zones zijn behandelbaar?

Aantal behandelingen
Het totaal aantal behandelingen is afhankelijk van het gewenste resultaat en de dikte van de vetlaag. Een kuur bestaat in de meeste gevallen uit 4 tot 12 behandelingen. Een behandeling duurt maximaal 2x 20 minuten en vinden 1x per week of om de week plaats. U bepaalt wanneer u het goed vindt.

De behandeling
Voordat met de behandeling gestart wordt vindt er een intake plaats. Hoewel de behandeling zelf ongevaarlijk is worden alleen mensen die gezond zijn behandeld. Er wordt besproken welk gebied u behandeld wilt hebben en u krijgt advies over de duur van het aantal behandelingen. Het aantal behandelingen hangt af van de ernst van de vetophopingen en de doelen die u voor uzelf stelt. Ook wordt gekeken of cavitatie de juiste behandeling voor uw probleem is.

Vervolgens wordt tot behandeling overgegaan. Na het aanbrengen van een contactgel of slimminggel wordt de behandelkop op het te behandelen gebied gebracht. Er worden roterende of strekkende bewegingen met de behandelkop uitgevoerd om alle vetcellen te treffen. U voelt nagenoeg niets van de behandeling, soms kan er een lichte tinteling of warmte worden waargenomen.

Wat moet u zelf doen?
Het proces van cavitatie 'gebeurt' in water. Daarom is het voor een goed resultaat noodzakelijjk om 2 liter water per dag te drinken. U begint daarmee een week voor de eerste behandeling tot een week na de laatste behandeling. Er is alleen goed resultaat haalbaar als het weefsel veel vocht bevat. Ook moet u de eerste 5 dagen na een behandeling zuinig zijn met koolhydraten en geen alcohol drinken. U moet zorgen dat uw lichaam het vrijgekomen vet als brandstof gebruikt. Uiteraard zorgt u ervoor niet in gewicht aan te komen. Dagelijks, maar zeker binnen 6-8 uur na een behandeling is sporten of een half uur stevig bewegen nodig om de losgekomen vetten optimaal af te voeren.

Als het vetweefsel eenmaal is verdwenen komt het op die plaats niet meer terug.

Een cavitatie/RF behandeling is bedoeld voor:
- Modelleren plaatselijke vetkussens
- Verstevigen van lichaamsgedeeltes
- Verminderen van Celulites

Voordelen:

- Zelfde resultaten als liposuctie
- Geen chirurgische ingreep met narcose
- Geheel pijnloos
- Geen herstelperiode
- Geen onderhoud nodig, resultaten zijn permanent